Téged mi tart a földi testedben?

Az anyagi természetnek 3 kötőereje van, ezek a következőek: 



A szenvedély kötőereje: ez az erő a vég nélküli vonzódás,  az érzéktárgyak után sóvárgó lélek szüleménye.  Karmikus tettekhez köt. Az ebben az erőtérben tartózkodó ember meg akarja mutatni a társadalom tagjai számára, hogy ő megbecsülendő, tiszteletet, elismerést akar kivívni.  Karriert, szép házat, autót, boldog családi életet szeretne. Ez mind a szenvedély kötőerejének a terméke, és amíg ezekre vágyik, nagyon sokat kell ezekért dolgoznia. Ragaszkodik munkájával megszerzett tulajdonaihoz, s ez megköti őt a megvilágosodás útján. Gyümölcsőző tettekbe merül, annyi pénzt keres amennyire csak tud, és ezeket jó célokra költi el.
 Ennek a kötőerőnek jellemzője a kifelé irányuló mozgás, a Fényt közvetíti, án nem tükrözi vissza a Forrás felé, hanem folyamatosan kifelé vetíti. Feladata a tárgyak megmutatása, mint lét, állapot változás és tevékenység. 

A sötétség kötőereje: ez a tudatlanságból születik. Ez minden testet öltött lény illuzórikus kötöttségének oka, következményei az aluszékonyság, tunyaság. Az ebben az erőtérben élő ember nem ismeri a valóságot, ezáltal képtelen a fejlődésre és nagyon mélyre süllyedhet. Feltűnően lusták és teljességében hiányzik belőlük a realitásérték. Amikor alkalmuk nyílik a lelki tudás megismerésére nem élnek a lehetőséggel. Nem tevékenykednek, feltűnően paszívak. Az ilyen emberek sokszor az alkohol, a kábítőszerek az álmaik rabjai. 
Bármit is cselekszik, az sem neki sem másnak nem jó. 
Ez sötétség energiatere nem tükröz vissza semmit, sem nem közvetít, a ráeső Fényt elnyeli. Ez maga a mozdulatlan tehetetlenség, az eltompult közömbösség. 


A jóság kötőereje: a jóság minőségében lévő embert kielégíti szellemi tevékenysége és munkája. Ez a legtisztább minőség az anyagi világban, egészséget adó, mindent megvilágító és bűnös visszahatások nélküli. 
Mégis a benne élőket megköti a tudás és a boldogság. A többi kötőerőben lévőknél az itt tartózkodó ember bölcsebb lesz és nem hatnak rá az anyagi szenvedések, képes és akar is fejlődni. Problémát az okoz, hogy az ilyen ember tisztában van saját fejlett szintű tudásával és ezáltak másoknál különbnek érzi magát, és ez a felfogás megköti. Megvilágosodásról, felszabadulásról ilyen esetben szó nem lehet. 
Ez a tendencia visszatükrözi a Fényt, és annak látszólagos forrásává válik. Az elv az önfeltárulásé, mely által minden ismertté válik. 

Forrás. Bhagavad Gíta




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Az azték futók titka - a csodanövény

Ez indítja be a testedben az öngyógyulást!