A SZERETET SZINTJEI




A szeretetre való képességünk a csakrák szintjén vannak belénk kódolva, ez határozza meg, hogy számunkra mit is jelent a szeretet, melyik tartományán belül és milyen szinten vagyunk képesek szeretni, mire gondolunk, mit hiszünk és érzünk szeretetnek saját életünkben. 


A hét fő csakrája minden egyes embernek működik aki él. Kinek jobban blokkolt, kinek kevésbé, kinek túl-, kinek alulműködik, mindenkinek egyedi módon. Minden csakrához tartozik egy adott energetikai minőség, ami alapjában véve határozza meg életünk 7 fő területét, amit különböző leszületéseink alatt tisztítunk ki tudatosan, vagy tisztul ki magától, egyéni evolúciónk természetéből fakadóan.

A gyökércsakra: itt gyakorlatilag nem beszélhetünk szeretettől, a félelem ősi ösztöne lapul meg itt, az ezen a szinten rekedt ember azért eszik, hogy életben maradjon, azért párzik, hogy utódokat hagyjon maga után, ne haljon ki.

Akinek a szakrális csakrája vált jelenlegi korszakában dominánssá, az már szereti a pacalt.   Az ilyen ember a túlélés szintjén feljebb lépve, már azt hiszi, hogy szeret. Mert szereti az élvezeteket amit a testi örömök, az ételek íze, a szexualitás és egyéb érzékszervi ingerek okoznak számára. Szeretete kizárólag ezeken az alapokon nyugszik, így irányul az emberi kapcsolatai felé is, párjában a szexuális tárgyat látja, aki az ő élvezetét hivatott szolgálni. 





Köldökcsakrában az erő, a hatalom. Itt a szeretet a birtoklást jelenti, az az ember akinek ez irányítja az életét, a szeretetét a birtoklásban fejezi ki. Adni ad, annak akitől cserébe vissza is kap. Már képes közös teremtésre, ha ő szeret, azt a felsorolt szempontok alapján teszi. Képes ismerni a saját és a másik ember határait, aki elérte ezt a csakrát, hirtelen nagyot képes ugrani a fejlődésében. Itt már beszélhetünk egy egészséges irányba törekvő párkapcsolati képességről, ahol lehet tervezni, kompromisszumot kötni a partnerrel, társakkal, legyen az házastárs, egyéb családtag, barát stb. A csakra amikor nem működik még optimálisan, a játszmák lakóhelye, akinek alulműködik az meg akar felelni a kapcsolatainak, alárendelődik, hogy megtarthassa a kapcsolatot, akinek túlműködik, az hatalmat gyakorol a másik felett, neki rendelődnek alá. 


A szívcsakra szintjére érve beszélhetünk elfogadásról, amikor a másik emberben önmagunkat látjuk, itt lakik a valódi együttérzés is. A szívcsakra szintjén szerető ember erős érzelmekkel bír, kifejezi érzéseit anélkül, hogy mártírrá, áldozattá váljon, vagy mást tegyen azzá. Képes a teljes megbocsátásra, odaadásra. 


A tiszta torokcsakra szintjére emelkedve megjelenik a szeretetben a szolgálat, az egyén tudásának mások számára való kamatoztatása, eltűnnek a játszmák és a manipulációk a kapcsolatokból, az ilyen ember tisztán szeret, egy olyan energetikai tartományból, ahol a személyiségek is semmissé halványulnak az emberi kapcsolatokból, kommunikációja olyan tiszta mint a szeretet amit kisugárzik. Ítélet és feltételmentes, tiszta.

A harmadik szem tisztasága megengedi a rálátást az eddig felsoroltakra saját életünkben és másokéban, nem kebeleznek be az érzelmeink, sem embertársainké. A kívülálló szemlélődés lehetőségével összegződnek az elmúlt és a jelen tapasztalásai.

A koronacsakrához érve megjelenik a felsőbbrendű tudat, az Isten, a megvilágosodás. Ez csak akkor történik meg, amikor az alsó hat csakrát blokkmentesítettük és teljességében kitisztult. Itt a szeretet az isteni szeretete, amit szavakkal nem igazán lehet jól kifejezni.

Amikor azt mondod, hogy „szeretem, de…” ez valójában azt jelenti, hogy vágysz rá, kötődsz, ragaszkodsz valamihez amit a másik ember adni tud, vagy szerinted tudna, de nem felel meg az általad követelt elvárásoknak.

Amikor azt mondod, „szeretem mert”, azzal valójában azt fejezed ki, hogy a másik ember ki tudja szolgálni az elvárásaidat, de ha ezt megszünteti feléd, akkor már nem kell neked.

A fenti sorok azért íródtak, hogy vezérfonalat adjunk az elmélkedéshez saját életünkben. Lehetőségünk van felismerni általuk, hogy mikor, kivel éppen milyen minőségben működünk szeretet címszó alatt, hol tartunk személyes fejlődésünkben. Ha visszatekintünk korábbi időszakainkra, gyerek-és kamaszkorunkra, bizonyára mindannyian felfedezhetünk saját utunkban változásokat, ami a fejlődésünket jelenti.

Ha szeretnéd emelni a szereted szintjét, ehhez ITT kaphatsz segítséget.

Ha képezni akarod magad ezen a területen IDE kattints.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A három ELSŐ dolog ami garantáltan megöl minden párkapcsolatot

Mi baj az mlm-el?

Az azték futók titka - a csodanövény